Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Biztos, hogy megvan a HIV ellenszere?

2019. március 21. - Csősz Roland

hiv-stop.jpgAz elmúlt hetekben attól volt hangos a tudományos élet, hogy állítólag feltalálták az AIDS-ért felelős vírust a szervezetből kiirtani képes megoldást. Nem egy hagyományos oltásról van szó, mint mondjuk a HPV esetében (azt is csak megelőzni tudjuk a vakcinával, gyógyítani nem), de már ez is óriási előrelépés az eddigiekhez képest, amik legfeljebb lassítani tudták a kórokozók terjedését. Át is vette a sajtó, mondván, megnyugodhat mindenki. És bár az irány biztató, szerintünk még bőven van okunk kételkedni.

Tovább

Halálos allergia a spermától?

sperm-allergy.jpgKezdjük a bulvár résszel: Spanyolországban egy 31 éves nő halálközeli állapotba került, miután egy férfit orálisan kielégített. Nem amiatt, amire a legtöbb huncut olvasó először tippelne, de épp ez a meglepő. Az orvosok nem is tudták pontosan, mi lehet a baja, és mire kiderítették, már majdnem belehalt állapotába. Szerencsére azóta teljesen felépült, de van annyira érdekes a történet, hogy mögé nézzünk, vajon mi okozhatta a bonyodalmat.

Tovább

Miért világjelenség még mindig a női körülmetélés?

noikorulmeteles.jpgA női körülmetélés egy afrikai eredetű szokás, amit máig sok helyen alkalmaznak az őshazájában, a muszlim országok jelentős részében, de a kopt keresztények között és Ázsia földjén is van hagyománya. És ez a kulcs: egyik esetben sem a vallás, hanem a szokások és generációról generációra terjedő tévhitek miatt szenved el évente mintegy öt és fél millió nő egy teljesen felesleges beavatkozást, amivel megfosztják a szexualitás örömétől, hogy cserébe „tisztábbak” legyenek.

Tovább

A chemszex jóval több, mint aminek elsőre hangzik

chem-sex.pngMikor arról írtunk, a kábítószerek hogyan változtatják meg a szexuális együttlétek megélését, felemás vagy negatív eredményre jutottunk a legtöbb esetben. Most viszont egy olyan jelenségre próbálunk rávilágítani, amivel a nemigyógyászok is ritkán akarnak foglalkozni, pedig láthatóan jóval nagyobb jelentőséggel bír, mint a hagyományos értelemben vett „sex, drugs & rock’n’roll”.

Tovább

Gátizomtorna: kell ez nekem?

gatizomtorna.jpegLegutóbb a szexhiány kapcsán fejtegettük, hogy a kevés együttlét merevedési zavarhoz vezethet. Ez azonban csak egy a sok szexuális diszfunkció közül, amik mögött testi és lelki tényezők egyaránt állhatnak. Most azokhoz szólunk, akiknek előbbi, tehát valamilyen fizikális oknál foga lépnek fel a tünetek.

Tovább

A szexhiány hatásai

par.jpgEgy borzasztó összetett témába vágtuk a fejszénket, annak ugyanis ezerféle teljesen különböző oka lehet, hogy valaki hosszabb ideig szex nélkül tengeti-lengeti… a mindennapjait. Először is azt szögezzük le, most nem az aszexuálisakról beszélünk, hanem azokról, akiknek a boldog partnerkapcsolatban az intim együttlétek teljesen természetesek lennének és az evolúciós ösztönön túl a kapcsolódás és a szórakozás egy formáját is egyaránt jelentik.

Tovább

A drogok hatása a szexre

drog.jpgAkár a bulik felpezsdítése a cél, akár egy szép táj nyugodt élvezete, mindenre van egy szer, ami képes a természetes élményt tovább fokozni. Joggal merülhet fel a kérdés: vajon a szexre milyen hatással van az, ami ennyire ellazít és milyen, amikor felpörget? A válaszok megtalálása nem egyszerű, hiszen e drogok használata illegális, de név nélkül többen vállaltak már felszólalásokat, így e beszámolókból számunkra is összeállhat egy kép.

Tovább

A szexrobotok jelentette szép új világ

doll_5.jpgA szexrobotok kora elérkezett, legyen ezt akármilyen nehéz elfogadnia a társadalom jelentős részének. Ahogy most egy erotika boltba besétálva latexből és műanyagból öntött tárgyak halmazát találjuk, úgy lesz ez később is. Az a különbséggel, hogy a jövőben a mostaniak helyén női alakú és szemű, az egészséges és egészségtelen testarányt egyaránt prezentáló, ráadásul a megfelelő helyeken a valóságoshoz hasonló „testhőjű” figurák állnak majd. De az anyaguk, az lényegében ugyanez lesz. Mégis mintha megváltásként tekintenének e korra a szexrobotok hívei, mondván, ez jelenti a megoldást számos társadalmi feszültségre férfi és nő között.

Tovább

Hogyan választunk párt? – 2. rész

A lélektani oldal

happycouple2.jpgNemrég belekezdtünk annak fejtegetésébe, vajon mi alapján választjuk ki partnerünket. Odáig már eljutottunk, hogy az illatok és a viselkedésbeli hasonlóságok, valamint ízlésünkhöz és sajátunkhoz passzoló megjelenés igen fontos szerepet töltenek be. De vajon ennyi alapján meg lehet mondani, hogy egy pár hosszú távon is együtt tud maradni? A válasz jóval bonyolultabb, mint egy egyszerű nem.

Tovább

Hogyan választunk párt? – 1. rész

A természettudomány magyarázata

happy-couple-in-love.jpgMost akkor hasonló a hasonlót, vagy pont egymás ellentétét vonzzuk magunkhoz? Mitől van első látásra szerelem és jobb-e az, mint a lassan alakuló? Mint mindent, a tudomány ezt is igyekszik megmagyarázni. Hogy milyen sikerrel, azt döntsétek el ti magatok. Két részben igyekszünk megadni a választ.

Tovább