Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

STOP STD! Felelős szex – társadalmi felelősségvállalás kampány

STOP STD

Betegebbek-e a promiszkuis emberek?

peomi.jpgA nemi betegségek mindenkit érintenek, efelől kétség sincsen. A veszélyeztetettség mértéke nem a nemtől, társadalmi helyzettől vagy szexuális orientációtól, hanem a rizikótevékenységek gyakoriságától függ és az már egész más kérdés, ha egy csoportba tartozó ember társas nyomásra olyan káros szokást vesz fel, amit csoporton kívül nem tenne. Izgalmas szociálpszichológiai kísérleteket lehetne ezzel kapcsolatban folytatni, ahhoz viszont nincs ilyesmire szükség, hogy tudjuk: az emberek fejében még ma is az él, hogy kizárólag, vagy legalábbis a leggyakoribb esetben a melegek kapnak el nemi betegségeket. Nézzünk most megy egy kutatást erre vonatkozólag.

Tovább olvasom

Egy titkolt betegség: nemi szervek nélkül élni

nemiszerv_nelkul.jpg

Nem véletlen, ha még esetleg nem hallottatok a Mayer-Rokitansky-Küster-Hauser-szindrómáról. A röviden csak MRKH-val élő nők jelentős része érthető módon titkolja, sőt sajnos szégyelli is születési rendellenességét. A legfőbb tünet a méh és a vagina teljes vagy részleges hiánya, így a nőiség és anyaság alapvető kérdéseit teljesen újra definiálja a betegség számukra, és talán kellene számunkra is. Hogyan él egy nő, aki méh és vagina nélkül született?

Tovább olvasom

„Nemi betegség miatt elbocsátom”

A Philadelphia című film igaz története

mozi.jpg

Geoffrey Bowers 1984-ben végre talált egy jó ügyvédi állást a világ egyik legnagyobb vállalatánál, a Baker & McKenzie-nél. Felvétele után nem sokkal Kaposi-szindrómához hasonló tüneteket vett észre magán, ami a HIV fertőzés egyik feltűnő tünete (de külön is megjelenhet). Mivel az AIDS pánik a ’70-es években hirtelen eszkalálódott Amerikában – abban az időben járunk, amikor a társadalmi prüdéria miatt külön kihívás volt az óvszergyáraknak, hogy reklám engedélyt szerezzenek a TV-ben –, Bowers-t egész egyszerűen kirúgták. Ő azonban nem hagyta magát, ezzel világhírű precedenst teremtve a munkajogban, melyből még film is készült.

Tovább olvasom

A HIV hatása a popkultúrára

hiv.png

Az AIDS amerikai megjelenése a ’70-es években alaposan felpörgette a nemi betegségekkel kapcsolatos preventív programok indulását szerte a világban. Nem mintha ezt megelőzően ne küzdött volna már sok ezer éve az emberiség a különféle szexuális úton terjedő fertőzésekkel, de mégis ez volt az a pont, amikor igazi tömegek kezdtek foglalkozni a témával. Ennek köszönhető számos tabu ledöntése is, például a HIV miatt lehetett először óvszert reklámozni a TV-ben és a nemi betegségek léte és veszélye is egyre elterjedtebb hírnek számított.

Tovább olvasom

9 plusz 1 kérdés a nemi úton terjedő fertőzésekről (STD)

kuldetesunk.jpgA STOP STD! Felelős szex! a Belvárosi Orvosi Centrum lakossági felvilágosító CSR kampánya, melynek célja, hogy minél több információt adjunk át a szexuális úton terjedő fertőzésekről és azok megelőzéséről.

Kérjük,hogy az alábbi anonim (névtelen) kérdőív kitöltésével segítsen nekünk!

anonim_kerdoiv.png

Hálásan köszönjük!

süti beállítások módosítása