Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

STOP STD! Felelős szex – társadalmi felelősségvállalás kampány

STOP STD

A globalizált prostitúció és az STD-k kapcsolata

prosti1.jpgKorábban foglalkoztunk azzal, mennyire tévúton jártak Indiában, amikor a Kama Sutra segítségével kezdtek prevenciós programba, de a prostituáltak és a nemi betegség kapcsolata bőven tartogat még témát. Elég csak abba belegondolni, hogy az országonként eltérő törvények hogyan állnak az ilyen tevékenységhez, és máris falakba ütközünk, ha egységes STD megelőző programmal akarnánk előállni. Amíg Hollandiában, Új-Zélandon és Ausztráliában dekriminalizálták a prostitúciót, addig Svédországban nem az örömlányokat, hanem kuncsaftjaikra csap le a törvény. Vajon melyik országban lenne könnyebb bevonni az embereket egy ilyen programba? És melyikben sürgősebb?

Tovább olvasom

A szex elmélete

sexelmelete1.jpgHabár a brazil Erotikaland nem nyílik meg – mondjuk Magyarországon valószínűleg keveseknek fog feltűnni a hiánya –, az általa kínált szexuális edukáció nagyon is fontos része a kultúránknak, mégis igen keveset hallani róla. Ti ismeritek a Kinsey-skálát vagy tisztában vagytok vele, mit is mondott pontosan Freud? Ezer meg ezer teória övezi a szexualitás tudósainak mögöttes szándékait, de az elméletek nagyon is tanulságosak – és persze gyakorlatba önthetők.

Tovább olvasom

Nemi erőszak tehet-e a HIV járványról?

aids-b_1.jpgEgyszer már volt alkalmunk együtt gondolkodni arról, vajon mi lehet az oka és mit tehetünk az ellen, hogy az óvszerrel kapcsolatos negatív érzések megváltozzanak. Ezt a sort folytatjuk most, ismét párbeszédre invitálva titeket. Vajon a HIV megállításához nem is pusztán kondom és/vagy ellenszerre lenne szükség?

Tovább olvasom

TOP 5 film az AIDS-ről

film.pngA 80-as években, amikor már ismertté vált a kórokozó, és a betegség lefolyása, de még nem állt rendelkezésre hatékony kezelés, az AIDS járvány rettegéssel töltötte el az embereket. A szexuális forradalom után megváltozott szokások újragondolására volt szükség, hiszen a szabad szex halálos következményekkel járhatott. A betegség gyorsan terjedt az amerikai meleg közösségekben, részben ennek is köszönhető, hogy a szabadságjogok országában is komoly kirekesztés kezdődött ebben az időben.

Tovább olvasom
süti beállítások módosítása