Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

STOP STD! Felelős szex – társadalmi felelősségvállalás kampány

STOP STD

A nemi betegségek meglepő haszna

0512-a.jpg

Rendhagyó cikkel jelentkezünk, elvégre már a Stop STD! kampány nevében is ott van, hogy elsősorban a szexuális úton terjedő fertőzések ellen küzdünk. Ennek ellenére most egy olyan anyaggal készültünk, amiben megmutatjuk, hogy a nemi betegségek világa sem teljes „sötétség”, van annak „világos”, azaz egészségünk szempontjából hasznos oldala is.

Tovább olvasom

Ölelgesd a gennyed, avagy mégis mennyire élünk abszurd világban?

gyenny2.png

A pszichológusok is állítják, hogy könnyebb szembenézni a félelmeinkkel, ha azt valamilyen humoros formába tudjuk önteni. Ezt persze átvitt értelemben kell érteni, de akadnak olyan esetek is, amikor a legnagyobb félelmek valódi, cuki plüssökként manifesztálódnak.

Tovább olvasom

Herpeszed van? Hibáztasd a nagyit, ne a feleséged!

herp1.jpg

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer a… Parathropus boisei. Emberelőd ő, igen kicsi aggyal, és így egy evolúciós zsákutca is. Igen ám, csakhogy jöttek a botor Homo erectusok, és nem számolva a Parathropus boisei butaságával és pláne lehetséges betegségeivel, párosodtak velük. Csak az az egy kár, hogy nem vették észre közben a herpeszt odalenn, mely így átkerült a Homo erectusra. E „félrelépésnek” köszönhetjük, hogy mind a mai napig magán hordozza a herpeszt az emberiség nem csekély része. Ahhoz képest, hogy mindez milyen rég történt, elég meglepő, hogy a mai napig az egyik legkellemetlenebb nemi betegségként tartjuk számon.

Tovább olvasom

A Biblia nem beszélt egynejűségről – miért vettük át mégis?

Miért lettünk monogámok? IV. rész

mon1.jpg

Mint azt megírtuk, őseink számára – mindkét nem részéről – könnyebbnek bizonyult >poligíniában élni, mint poliandriában, amennyiben az adott társadalmon belül szabad volt több párt is választani. Ez bizonyult a természetes együttélési formának – és most tekintsünk el a nyersanyagbéli vagy nemi betegségeket érintő problémáktól. Miért akarták hát egyes civilizációk mégis eltörölni azt, és miért sikerült mindez? Merthogy sikerült elérni, hogy jogilag és morálisan is elítéljük és megtiltsuk társadalmilag a poligámia minden formáját, még ha az egyén nem is feltétlen ért ezzel egyet.

Nézzük meg, van-e rá valid okunk, vagy valóban csak képmutatók lennénk?

Tovább olvasom

Amikor a szex is a nácik oldalán állt

naci.png

Az amerikai hadseregből az első világháborúban naponta 18 000 katona esett ki a szolgálatból ideiglenesen vagy végleg a nemi betegségek miatt. Mindez a második világháborúra már drasztikusan lecsökkent, de még így is naponta átlagosan 606 nemi beteget diagnosztizáltak. És ezek még mindig csak az amerikai hadsereg adatai.

Tovább olvasom
süti beállítások módosítása