Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

STOP STD! Felelős szex – társadalmi felelősségvállalás kampány

STOP STD

Lehet-e a melegekből heteroszexuálisokat "csinálni"?

meleg.jpg

A címbéli kérdés máris egy abszurd feltételezéssel indít: csinálni lehet-e valakiből valamit, ergo külső behatással lehet-e befolyásolni valakinek a szexuális orientációját. Még a hagyományos pszichoterápiában sem a pszichológus változtat az egyénen, inkább afféle kísérője a kliensek belső változásainak. Ha e mellé az áltudományosnak kikiáltott „reparatív-” vagy „meleg terápiát” tesszük, máris érthető a gond: az erre jelentkező homoszexuálisokat direkt, vagy indirekt módon, de a külvilág küldi terápiába. A környezet elégedetlensége pedig inkább vezet önbizalomvesztéshez és meneküléshez, mint belső motivációhoz a változáshoz.

Tovább olvasom

15 tévhit a szexről

15tevhit1.jpg

Gyerekkorunk óta hallunk mindenfélét a szexről – hol barátoktól, hogy a netről, tévéből szedve össze mindenféle elborult elképzelést. Amik persze aranyosak, de némelyik már ciki lehet, ha felnőtt korra is megmaradnak. (Pláne, ha hangoztatjuk őket.) Az, hogy nem íródtak még mindig felül, sok esetben csak  a megfelelő szexedukáció hiányából fakad. Úgy döntöttünk, most már ideje összeszedni őket, és egyesével mind megcáfolni.

Fogadjátok szeretettel és szkepticizmussal!

Tovább olvasom

Csókbetegség

Avagy az STD, aki ott sem volt

csok.jpg

Akad egy olyan betegség, amit talán a legtöbben az STD-k közé sorolnának, mégsem számít annak. A következtetés viszont érthető, mert a többi nemibetegséghez hasonlatosan, ez a vírus is intim helyzetben terjed leginkább. Mai témánk a csókbetegség, avagy mononucleosis infectiosa, alias Pfeiffer-féle mirigyláz.

Tovább olvasom

Megtalálták az AIDS forrását

Bár sokáig úgy hihettük, a semmiből tűnt fel a HIV, nemrég sikerült nagyon is jól beazonosítani azt a forrást, ahol minden elkezdődött. Történetünk azért érdekes, mert közel száz évet utazunk vissza az időben, de az AIDS-t csak 1981-ben kezdték külön betegségként kezelni, holott már 1959-ben is szembeötlően gyakori volt.

Acquired Immune Deficiency Syndrome, az az szerzett immunhiányos tünetegyüttes – ez az AIDS. Magát a betegséget azonban nem közvetlen okozza valamilyen „AIDS-vírus”, hanem a HIV, vagyis az emberi immunhiány vírusa teszi meg a hatását, ami miatt végül AIDS-ről beszélhetünk. Ez is csak jóval a megfertőződés után, 5-10 évvel később következik be, mert a HIV elsősorban bizonyos sejtek pusztítását végzi, ami által aztán annyira legyengül a szervezet, hogy már képtelen ellenállni bármilyen fertőzésnek, így vezetve az immunhiányos tünetegyütteshez, vagyis az AIDS-hez.

aids2.jpg

Tovább olvasom

Minden, amit tudnod kell a pornó hatásairól

porno1.jpg

A pornóra rá lehet függeni, ezt már megvizsgáltuk egyszer. Mindez azonban csak egy apró szelete annak a sok káros hatásnak, ami a rendszeres pornófogyasztót éri, sokszor anélkül, hogy önmagán észrevenné azokat. Pedig kihat nem csak rád, magadra, de a szexuális életedre, és ezekből fakadóan a párkapcsolatodra is.

Tovább olvasom
süti beállítások módosítása