TOP 10 sorozathős, akinek túlságosan viszketett odalenn

sorozat1.jpg

Valószínűleg mindannyian láttunk már olyan sorozatot, amiben legalább az egyik karakternek csillapíthatatlan szexmániája van. Így hát – bár meglehet, hogy pont a kivételesen szerencsésekhez tartoznak – a szexuálisan terjedő fertőzések statisztikáját elnézve egy hasonló karakter a valóságban igencsak törzsvendég lenne a helyi nemigondozóban.

Íme a lista, akikről szinte biztos, hogy volt már legalább egy incifinci kis STD-je:

  1. Glenn Quagmire

sorozat2.png

A Family Guy híres-neves karaktere annyira nem tudja a nadrágjában tartani péniszét, hogy egyszer unalmában még a monogramját is megpróbálta kihajtogatni belőle, de „sajnos” csak a Q-ig jutott. A legvalószínűbb, hogy Quagmire kalandjai egy olyan extrém vírust termeltek ki a szervezetében, amiről ma még nem is hallott az orvostudomány.

  1. Wendy

sor3.jpg

A Breaking Bad (avagy a ritkábban használt magyar cím szerint Totál szívás) nem túl csábos prostituáltja keservesen próbálkozik ugyan teste árulásával, ám így is csak olyan kiegészítő melókból tud megélni, mint például a drog biznisz. És ha néztétek a sorozatot, akkor bizonyára emlékeztek arra is, hogy a munkát gyakran vitte haza, sőt lényegében egy drogtanyán élt. Az ilyen helyeken gyakori közös tűhasználat pedig már pont elég nagy veszély lenne, de szexuális partnerei miatt ő több szempontból is ki volt téve az STD veszélynek.

  1. Barney Stinson

sor4.jpg

Az Így jártam anyátokkal nőcsábásza annyira szórakoztatóan szedte fel a nőket, hogy öltönyös leleményessége mellett feltételezhetnénk annyi turpisságot, hogy óvszert is rejt az éjjeliszekrény fiókjába. Ez azonban egyrészt kifogyhat, másrészt pedig mint tudjuk, egyáltalán nem véd meg minden betegségtől. A statisztika pedig továbbra is magáért beszél, Barneynak valószínűleg legalább egy kiadós nemi szervi herpesszel számolnia kellett a sorozat történetének során.

  1. Tony Soprano

sor5.jpg

A 2007-ben véget ért Maffiózók sorozat nem tipikusan a szexről szólt – bár azért volt szerencsénk Tony fantáziáit is megszemlélni a saját pszichológusával. Ugyanakkor figyelembe véve, hogy maffiavezérről van szó, akinek törzshelye egy sztriptízbár volt és még a családjába is bekerült egy hivatásos lány, nem lenne meglepő, ha kisebb-nagyobb fertőzések is bekúsztak volna a főszereplő gatyájába.

  1. Kinek nem?

sor6.jpg

A Szex és New York már a címével is utal rá, hogy itt bizony lesznek óvatlan éjszakai hancúrozások. A sorozat legfőbb pozitívuma ugyanakkor, hogy ténylegesen szóba kerül az STD téma, méghozzá többször is. Mirandáról a harminchatodik részben derül ki, hogy klamídiás, míg Samatha egy másik epizódban csak azért nem fekszik le egy férfival, mert az előtte STD szűrésre kéri. A hölgy erre végül nem lesz hajlandó, mert fél az eredménytől. Ez persze csak tudatlanságából fakadhat, a betegségről előbb-utóbb úgyis jelez majd saját vagy partnere szervezete, és rengeteg kellemetlenséget megspórolhatott volna magának már előre, ha szükség esetén átesik egy-két kezelésen is. Meg aztán, jó ilyen bizonytalanságban leélni egy egész életet, tudva, hogy másokat is veszélynek teszünk ki?

  1. Don Draper

sor7.jpg

A Mad Men (Reklámőrültek) legmacsóbb macsója a szabad szerelmet hirdető ’60-as években élt, amikor még az AIDS nem volt ugyan jelen az USA-ban, de megannyi más már nemi betegség igen. Ugyanakkor, ha ismerjük a történelmet, tudjuk, hogy az óvszer pont a HIV veszély miatt terjedt el, így igen kevés esélye van, hogy főszereplőnk védekezett volna azon alkalmakkor, amikor épp feleségét csalta.

  1. Atia

sor8.jpg

A név nem biztos, hogy elsőre ismerős, de aki látta a Róma című sorozatot, az valószínűleg emlékszik a hölgyre, kinél jobban kevesen tudták, milyen sokra viheti, ha a megfelelő emberek előtt lengeti a szoknyáját.

  1. Jason Stackhouse

sor9.png

A True Blood főszereplőjének testvérének történetéhez csak annyi kommentárt fűznénk, hogy már egyetlen fajjal – az emberrel – való felelőtlen szex is könnyen vezethet fertőzéshez, de ha mindezt más fajokkal is űzöd, abból tényleg komoly bajok lehetnek.

  1. Turanga Leela

sor10.png

A Futurama egyszemű hölgye különleges eset a listán, méghozzá azért, mert „fogyatékossága” miatt jóval kevesebb érdeklődőt tudhatott magáénak, mint más nők a sorozatban, vagy máshol. Épp ezért viszont hajlandó volt szinte bármilyen kapcsolatba belemenni, ami szembejött vele, így eljutva egészen Zapp Branniganhez, akinek viszont már kizárt, hogy ne lett volna rendszeresen gondja odalenn.

  1. A fél család

sor11.png

A Rém rendes család máig igen népszerű nálunk, holott már 20 éve, hogy leadták az utolsó epizódot is. A sorozat sztárjai többnyire eltűntek a TV képernyőről, de a Kelly Bundy-t alakító Christina Applegate később még számos showban feltűnt. 2008-ban azonban mellrák miatt műtötték, azóta egészséges. Azt viszont nem érdemes elfelejteni, hogy e megbetegedés után a második leggyakoribb rákot igen gyakran egy olyan STD okozza, ami ellen már létezik védőoltás: ez a HPV.

Persze ha csak magát a sorozatot vesszük, akkor sem lehet elfelejteni Bud Bundy karakterét, aki már kamaszkorától kizárólag a szexnek élt, és e vágya vélhetően egész életére megmaradt. A fenti példákból már azt hiszem, mondanunk sem kell, ez vajon merre vezethetett.

Hiába kitalált szereplőkről volt is most szó, az említett betegségek nagyon is valós veszélyt jelentenek nem csak a fiatal, de minden generáció számára. Hogy tudatosan fellépj ellene, csupán néhány jó tanácsot kell megfogadnod.