Minden, amit a női kondomról tudni akartál!

noikoton.jpg

Az óvszert említve szinte kizárólag a férfi-, másnéven külsőleges kondomra asszociálunk. A gond ezzel, hogy úgy egy millió (vélt vagy valós) panaszra ad okot a pasik részéről, és valószínűleg sokan csak azt kívánják, bár megoldható lenne ugyanez a nők oldaláról.

Egyet se féljetek, férfitársaim! Van megoldás!

Nem meglepő módon a fent említett változat szöges ellentétének nevezik a női, avagy „belsőleges” óvszert. Persze nem szó szerint „szöges”, bár itt jegyeznénk meg, hogy megerőszakolás ellen is találtak már fel eszközt, amit a hölgy ha előre felhelyez, a férfi hamar leáll minden szexuális aktivitással, és még csak le sem tudja venni: a legkisebb mozdulatra is végigszántja a pénisz felsőbb bőrrétegét, szóval orvos nélkül levehetetlen. Valahogy így néz ki:

noikoton2.png

Most, hogy ezzel az ízelítővel megteremtettük a hangulatot, lássuk, hogyan is néz ki a női óvszer. A megnevezés nem tökéletes: a belsőleges azért lenne pontosabb, mert heteroszexuális, valamint homoszexuális férfi párok számára egyaránt használható lehet anális védekezés gyanánt.

Ennek pedig az az oka, hogy a belsőleges óvszer két gyűrűből áll: az egyik jelenti a test felőli határát a guminak, a másik gyűrű pedig a nyílásnál marad, megakadályozva, hogy elmozduljon, esetleg becsússzon közösülés közben. Így nem csupán a terhességmegelőzésre, de a nemi betegségek elleni védekezéshez is egyaránt használható!

De nem csak ez a szép benne: ha hölgyként kalandos éjszakára vágysz, előszöris olvasd át tanácsainkat, utána nyugodtan szerezz be egy női kondomot, és helyezd fel épp úgy, akár egy tampont, már akár 8 órával az aktus előtt. A manikűröst csak utána javasoljuk, és figyelj rá oda, hogy a pasi ne használjon másik óvszert, mert úgy mindkettő könnyen kiszakadhat.

Abban különben nagyon is hasonlít női a férfi kondomra, hogy újra már nem lehet használni, az első aktus után ki kell dobni. Ráadásul nem csak a pasi hisztijére jelent megoldást a használata, de olyan valódi problémákra is, mint a latex allergia, ugyanis szerencsére a női változat már nitrilből készül.

Ha érdekelnek a hasonlóan ügyes praktikák, még többet olvashatsz róluk weboldalunkon. Ha pedig baj van, Dr. Szandányi Réka a Belvárosi Orvosi Centrum nemigyógyásza a neten át is segít!