Pénisz park Koreában

penisz1.jpg

Ázsiában egész másképp számít tabunak a szexualitás, mint azt Európában megszoktuk. Ezt, azaz a saját szemérmességükkel való szembemenetelt nem is rejtik véka alá, elég csak Japánra gondolnunk, ahol bizonyos helyeken vallási okokból ereklyeként hordoznak több méteres péniszszobrokat. Az efféle fallosz kultusz azonban nem csak erre a szigetországra jellemző, Dél-Koreában például állandó parkot hoztak létre, tele péniszekkel.

penisz2.jpg

A legenda szerint egy halász, míg kihajózott az azóta Aebawinak nevezett sziklától, megkérte kedvesét, hogy ott várjon rá. Arra azonban nem számított, hogy nagy vihar kerekedik, és nem lesz majd képes visszatérni szerelméhez, ki a köveken várta. Szegény szűz leány e viharban életét vesztette életét, s vele együtt a környékbeli halak is mintha elköltöztek volna. Így volt ez egészen addig, amíg egy arra térő halász hogy-hogy nem a tengerbe vizelt (egyes források szerint ejakulált) épp annál a sziklánál, ahol a hölgy eltűnt, s a halott menyecske, férfi genitáliák iránti örömében, visszaengedte a halakat a tenger mélyéből.

A helyiek ennek aztán nagyon megörültek, s a part mentén hamar ki is alakítottak egy parkot, ahol aztán örök péniszeknek örvendhet az elveszett szűz lélek. Így született meg a Haesindang Park, mely egyszerre arborétum és három méter magas péniszoszlopok gyűjtőhelye.

A monumentális művek némelyike naturalista módon készült, míg másokat állatformákkal vagy épp arcokkal díszített fafaragványként ékesítették. Már ennyi is elég lenne ahhoz, hogy nem csak az idetévedő turistákat, de a környéken lakó fiatalokat és időseket egyaránt megmosolyogtassa, pedig ez még nem minden. A park ugyanis még a Pénisz Kultúrfesztnek is otthonul szolgált nemrég, amihez még az eddiginél is váratlanabb szenzációval rukkoltak elő a szervezők: dobok, padok és mozgatható pénisz ágyú (!) várja a parkba látogatókat.

A történethez még hozzátartozik, hogy ráérezve a leány kívánságaira, a szobrokon túl a parkban vallási ceremóniákat is tartanak évente kétszer, ezek viszont már csak mint egyszerű népi hagyomány élnek tovább a helyiek szívében.

Ha érdekelnek hasonló helyek a világban, látogass el weboldalunkra, vagy böngészd végig blogcikkeinket, mert tartogatunk még meglepetéseket!

Szerző: Csősz Roland