XXI. századi kuruzslás vagy modern orvoslás?

kuruzslas.jpg

A péniszhosszabbító kenőcsök, és három hét alatt folyékony nyelvtudást biztosító csodaszerek netes reklámjai után várható volt, hogy az összes STD jellegű probléma ellen kapható lesz majd valami „gyógyír”, akár egyetlen készítményben. Mindezt persze vény nélkül, csupán egyetlen nagyobb befektetés árán akárki beszerezheti, csak aztán ugyanakkorát puffan is. De miért dőlne be ennek bárki is?

Sejthető, hogy a saját termékét ajnározó oldalakat csak fokozott óvatossággal kell kezelni, pláne, ha máshonnan még nem is hallottunk felőlük. Ennek ellenére sokan folyamodnak ilyen alternatív megoldásokhoz, mert van két nagyon fontos előnyük: még így is olcsóbbnak hiszik, mint a hagyományos orvosi kezeléseket, ráadásul anonim marad az ember, mikor felvállalja, hogy szüksége van ilyesmire. STD-ben szenvedni ugyanis egy olyan „hiba” a társadalom előtt, ami gyakorlatilag felvállalhatatlan: olyan megkülönböztetés éri őket, mintha ténylegesen tettek volna bármi katasztrofálisat az emberiség ellen. Holott ők is csupán betegek, mint bárki egy kórházban, csak nem balra a tüdőgondozó, hanem jobbra, a nemibeteg gondozó felé fordultak a folyosón.

És fontos, hogy időben meggyógyuljanak! Egy chlamydia vagy gonorrhoea fertőzés elég jól kezelhetőnek számít, de ha túl későn diagnosztizálják, akár terméketlenséghez is vezethet. Mégis félő, hogy ha az emberek nem merik felvállalni betegségüket, és mindenféle netes praktikával próbálják enyhíteni tüneteiket, egész életüket tönkreteszik azért, hogy rövid távon elkerüljék a megaláztatást. Persze hosszú távon, partnerkereséskor ez úgyis kibukik, de arra nem feltétlen gondolnak előre.

kuruzslas2.png

Szerencsére a XXI. századnak azonban nem csak átka, de egyik legnagyobb előnye is az internet, az anonimitás és az orvos-beteg konzultáció pedig ma már egyáltalán nem zárják ki egymást. Honlapunkon minden infót megtalálsz a nemi betegségekről, így tüneteid alapján magadtól is beazonosíthatod, mivel állsz szemben, és azt is megtudhatod, hogy örökre megmarad-e majd betegséged, vagy hogy mi legyen a következő lépés.  Mégis, a közegészségügyben ma úgy tűnik, elfelejtik azt az alapelvet közvetíteni a páciensek felé, hogy minden eset egyedi! Épp ezért nem csupán leírásokat találsz az oldalon, de a lehetőség is adott, hogy Dr. Szandányi Rékától személyesen kérdezz anélkül, hogy bármi olyat felfednél magadból, amit nem szeretnél.

Ez persze nem váltja ki a kezelést, de ha részletesen leírod a tüneteket, és azt, hogy miket tettél eddig betegséged ellen, vagy hogy szerinted hogyan alakult ki, akkor két-három napon belül teljesen ingyen kapsz pontos instrukciókat, hogy esetedben milyen orvoshoz érdemes fordulni, mi vár ott rád, hogyan figyelj magadra és környezetedre és egyáltalán milyen lépéseket kell tenned ahhoz, hogy újra egészséges légy. Ha nem hiszed, csak nézd át a korábban feltett kérdéseket.

Túl szép, hogy igaz legyen? A STOP STD! egy nonprofit kampány, a célja pedig egy STD mentes világ. Mindez Veled kezdődik, és mi minden szükséges eszközt kézhez adunk. Igen, kivonulásainkon még óvszert is osztunk. Bővebb infóért csekkold weboldalunk, és ha értesülni szeretnél újabb cikkeinkről, lájkolj minket Facebookon is.