15 tévhit a szexről

15tevhit1.jpg

Gyerekkorunk óta hallunk mindenfélét a szexről – hol barátoktól, hogy a netről, tévéből szedve össze mindenféle elborult elképzelést. Amik persze aranyosak, de némelyik már ciki lehet, ha felnőtt korra is megmaradnak. (Pláne, ha hangoztatjuk őket.) Az, hogy nem íródtak még mindig felül, sok esetben csak  a megfelelő szexedukáció hiányából fakad. Úgy döntöttünk, most már ideje összeszedni őket, és egyesével mind megcáfolni.

Fogadjátok szeretettel és szkepticizmussal!

  1. A pénisz mérete megállapítható a lábméretből.

Semmilyen összefüggés nincs a kettő közt, de ügyes próbálkozás.

  1. Óvszerrel tovább bírják a férfiak.

Csak félig hamis, mert a gumi nem önmagától jár ilyen hatással, viszont, ha valaki amúgy is utálja, előfordulhat, hogy nem okoz akkora élvezetet és ez vezethet későbbi ejakulációhoz. Sajnos azonban ugyanennyire okozhat potenciacsökkenést is, pont a kellemetlen érzés miatt.

  1. A szőke nők vonzóbbak a barnáknál.

Ez talán igaz azokban a kultúrákban (főleg az Egyenlítő környékén), ahol a ritkaságba megy a világos haj, de például egy magyar pasinak semmivel sincs erősebb preferenciája a szőkék iránt. Arról is készült már kutatás, hogy több alkalommal és/vagy több partnerrel létesítenek-e szexuális kontaktust a szőke hölgyek egyéb társaiknál, de semmilyen különbséget nem találtak.

  1. A nagyobb mell kevésbé érzékeny.

Az elv e mögött az, hogy az idegek jobban meg kell nyúljanak, és emiatt valamiért csökken az inger erőssége, mire a receptortól eljut a feldolgozóközpontig. Viszont, ha ez igaz, akkor a rövidebb péniszű emberek miért nem élveznek „jobban” másokhoz képest? És a magasabb emberek kevésbé szenzitívek? Hagyjuk is…

  1. A szex remek, sőt a legjobb edzésforma.

Sajnos ez sem igaz. Egy fél órás aktus alatt 85-150 kalóriát égetsz el, míg ugyanennyi idő alatt már egy lazább, 10 km/órás futással is 150-200-nál járnál.

  1. A korai magömlés gyakoribb a fiatal generációknál.

A férfiak harmada küzd vele, kortól függetlenül, szóval ez sem igaz.

  1. Egy pasi minden hetedik másodpercben a szexre gondol.

Nem.

  1. Házastársak nem maszturbálnak.

A férfiak 98%, a nők 44%-a maszturbál házasságban élve is. A pasik havonta 12-szer, a nők 5-ször. Szerintem ejthetjük.

  1. Fogamzásgátló tabletta szedése hízáshoz vezet.

Régen talán igaz lehetett a magas hormontartalom miatt, a mai készítmények azonban jóval kíméletesebb összetételűek, így igen minimális a hízás mértéke, ha van is egyáltalán.

  1. A megfelelő szexpózzal eldönthető a születendő gyerek neme.

A kromoszómák vajmi keveset törődnek azzal, hogy melyik szögből érkezik a spermium.

  1. Amíg az ember nem kezd szexuális életet, addig nincs is szüksége HPV oltásra.

Ez több okból is marhaság: egyrészt a szülőnek fogalma se lesz, mikor adassa be a gyereknek, mert valószínűleg nem tudja, hogy az mikor veszti majd el a szüzességét (legfeljebb utólag). Másodrészt a vakcinának idő kell, míg kiépíti a teljes védettséget, szóval nem érdemes az utolsó pillanatra hagyni.

  1. A HPV oltástól megnő a lányok szexuális vágya.

Ezerötszáz fős kutatással bizonyították, hogy semmilyen hatással nincs az oltás, leszámítva persze a HPV elleni védettséget.

  1. A nők titokban elvárják a többszörös orgazmust minden egyes szex közben.

Tekintve, hogy a pasiknak mindössze az esetek 65%-ban sikerül akár csak egyszer is kielégíteniük női partnerüket, aligha vár el tőlük bárki hasonlót. Plusz 25 év alatt még egyáltalán az előfordulása is ritka a többszörös orgazmusnak, mert időbe telik, míg a nő kiismeri annyira a saját testét, így aztán a férfitól se igazán várhatják, hogy rögtön képesek legyenek efféle öröm okozására.

  1. A meleg férfiak legtöbbször análisan szexelnek.

Nem mintha bárkinek is köze lenne a másik kedvenc szexpózaihoz, de azért erről is készült kutatás: a homoszexuális férfiak inkább az orális szexet választják az anális szex ellenében. Viszont érdemes megjegyezni, hogy egyúttal tudatosabbak is az STD fertőzésekkel kapcsolatban általában, és ezért gyakrabban használnak óvszert, mint heteroszexuális társaik.

  1. A szexuális fantáziák határozzák meg a szexuális orientációt.

Ha egy álom miatt arra következtetnél, hogy valójában homoszexuális vagy, akkor nyugi. Mindenkinek lehet néha álma azonos neműekkel, és ez így természetes. Az ember amúgy sem teljesen hetero- vagy homoszexuális (vagy csak ritka esetekben), sokkal inkább egy skálán mozog valahol a két véglet között, ezért aztán teljesen természetes egy ilyen álom vagy képzelgés.

A listát végigolvasva talán neked is eszedbe jutottak olyanok, amiket ismerősöktől, rokonoktól vagy a médiában hallottál/láttál a szexről, viszont számodra is hihetetlenül hangzanak. Ha még sosem merted felhozni, de szeretnéd tudni, hogy igaz-e, írd meg alább kommentben, vagy írj privát üzenetet Facebookon, és megválaszoljuk neked. Természetesen a diszkréció garantált.

Ha még több érdekességet olvasnál a szexről, látogass el weboldalunkra.