Minden férfi első barátnője, Marok Marcsa

jill.pngFigyelem! Mai témánk többek közt pattanást, tenyérszőrösséget, meddőséget, őrületet, vakságot, memóriavesztést, helyi bénulást, kisagyi vérrögöt, nimfomániát, esetlegesen a nemiszervek leesését okozhatja. A veszély minden rágondolással fokozódik, így javasoljuk, hogy csak óvatos, halk kattintással közelítsék meg a folytatást!

Ugorjunk előre egy századot, és ennek megfelelően gondoljuk újra a fent olvasottakat. Mi lehet az, amit a fél világ csinált, a másik fele meg a felsoroltakon túl is olyan tüneteket tulajdonított neki, mint a lélek darabokra tépése, az Isten adta szaporítószervek megbecstelenítése, vagy hogy öngyilkossághoz vezet? És ha azt mondjuk, a szőkéknél gyakoribb, mint a barnáknál? Még most sincs meg?

Pedig nagyon is súlyos betegségről van szó, és közel sem véletlen, hogy gyermekkorban még gyógyítani próbálták végtagkötözéssel, esetleg csonkítással is. Persze nem az elkövető volt a beteg, hanem az a gyökér tudatlan fráter, aki képes volt eddig, vagy akár csiklóeltávolításig elmenni. És most nem az ősi afrikai törzsekről beszélünk, ahol a csonkítás ma is létező rítus mindenféle társadalmi vagy spirituális célok eléréséhez. Az időben nem is oly’ távoli Nyugatról van szó.

A világ persze nagyot fordult azóta, sőt! A Sheffield Egyetemen a Maszturbáció művészete kurzust is belengették két évvel ezelőtt, úgyhogy olybá’ tűnik, az autoerotikával szembeni értelmetlen harc után a józan ész kezd végre uralkodni.

jill2.jpg

Mind tudjuk persze, hogy az orgazmus milyen megnyugtató és ellazító tud lenni.  Na de mi van akkor, ha nincs közelben egy vállalható partner se? Tán gebedjünk meg, sőt kockáztassuk halálos betegségek kialakulását? Még mit nem!

Nők és férfiak, elő a kezekkel: bizonyítható, hogy a szexuális izgalomtól megnyúlt méhnyak, és rajta a nyálkahártya megelőzheti a méhnyakrákot és a húgycső fertőzést is. Pasik, ti pedig gondoskodjatok csak a magatok prosztatájáról, mert egyetlen „ollós” sejtet sem szeretnénk a közeletekben látni!

Szó szerint kéznél van bizonyos rákfajták ellenszere, de még ha csak ennyi lenne! A maszturbáció ugyanis mindemellett emeli az endorfinszintet, amivel immunrendszert erősíti, de enyhíti a depresszió tüneteit is. Még mindig nem elég? Kettes típusú diabétesz, kirázlak zsebből! Alacsonyabb vérnyomás és csökkent esély koszorúér betegségre, ide veletek!

De nem csak a szervezet láthatatlan része táplálkozik az önkielégítéssel minden földi, és földöntúli jóval. A kamasz lányoknál különösen fontos lehet, mert e nélkül nehéz lesz éles helyzetben kitapasztalni saját működésüket, az orgazmus náluk ugyanis részben tanulandó folyamat. A fiúknál ez valamivel egyszerűbb: az elélvezés nem kérdés, annak gyorsasága viszont annál inkább. A maszturbáció ezen javíthat és ronthat is egyaránt, a férfipalánta szokásaitól és a rajtakapástól való félelemtől függően.

A mellett viszont megint nem mehetünk el, hogy a túlzásba vitt maszturbáció igenis járhat olyan negatív következményekkel, mint fáradékonyság, alhasi fájdalom, látási zavarok, vagy akár kopaszodás. Mindezekért a túlzott hormontermelés a felelős. A többi tünet, amit a maszturbáció okozhat, legfeljebb a koszos kézzel/eszközzel történő élvezkedés miatt alakul ki, melytől mindenkit óva intünk.

A maszturbáció tehát nem bűn, hanem szükséges jó. Negatívumként kezelése csak akkor nem lenne abszurd, ha a szexualitás valóban csak a szaporodásról szólna, mint az állatoknál. Az ember viszont abban is kiemelkedik, hogy a szaporodás egyben az egyik legfőbb és legtermészetesebb élvezeti tevékenysége.

Ugyanakkor az is igaz, hogy a matyizást túlzásba is lehet vinni. Ha ez az egyetlen örömforrás az életben, ha a nap bármely szakaszán rátörhet az emberre, amint egy nagyobb stresszhullám eléri, vagy ha csak ezzel próbál izgalmat csempészni unalmas, akár magányos életébe – akkor a maszturbáció valóban rossz. A rossz viszont nem egyenlő a károssal: valaminek a tüneteként, jelzésként kell értékelni a túlzott önkielégítést, mely az élethelyzet megváltoztatásával korrigálható csupán. Az ezzel összefüggő pornófüggőségről egy következő cikkben írunk majd.

Ha a szexuálitás más aspektusara is kíváncsi vagy, látogass el betegségmegelőzéssel kapcsolatos anyaoldalunkra.

Szerző: Csősz Roland