„Megállj! Ki vagy és mit akarsz?”

stopstd_1.pngÜdvözlégy, drága Olvasónk!

Hadd tegyünk fel rögtön egy találós kérdést: Mi az, amije már biztosan volt minden második fiatalnak 25 éves koráig? Nem, nem iPhone. A válasz: STD-je, vagyis szexuális úton terjedő betegsége. És nem, nem Afrikáról van ám szó, hanem a világ összes fiatalját érintő problémáról. Mielőtt jönnének a „bezzeg az én időmben” kommentek, hadd folytassuk azzal, hogy bár a fenti számtól már a mi állkapcsunk is betont horzsol, az idősebbek még ennél is gyakrabban kapnak el hasonló betegséget.

Ez azt is jelenti egyúttal, hogy az ismerőseid egy jelentős részének már valószínűleg volt ilyen jellegű problémája, legyen szó akár a nagyiról, akár a legjobb barátodról. Meg is kérdezheted őket róla, de azért nem árt tudnod, hogy némelyik betegség hiába fertőz, tünetmentesen is lefolyhat. Szóval könnyen lehet, hogy az illető nem is tudott arról, mi folyik neki odalenn. Szó szerint.

Nekünk is időbe telt, hogy felfogjuk a fenti tények valódi jelentőségét, és kitaláljuk, mit tehetnénk. Arra jutottunk, hogy ha nincs még jelen a köztudatban, hogy az AIDS-en kívül mennyi minden mást is elkaphatunk, akkor most jött el az ideje. A szokásos rettegéskeltés helyett elindítottunk hát egy új mozgalmat, a STOP STD! kampányt, hogy végre tisztában legyenek a magyar fiatalok, mi mindenre érdemes odafigyelni a szex során, és hogy mit lehet tenni, ha az elővigyázatosság ellenére is beüt a krach.

Bár a megújult honlapunkon nem csak utána lehet nézni a tüneteknek, de személyesen is kérdezhetsz orvosunktól, e blogon a betegségeken túli, számtalan érdekes témát igyekszünk tisztábbá tenni – egyszóval, lesz itt minden, ami szex! A minőség garanciáját adja, hogy a STOP STD! csapata három éve csinálja már, amit csinál, és olyan kiváló orvosok támogatják a háttérből – vagy akár közvetlenül – mint Dr. Szandányi Réka vagy Dr. Tisza Tímea a Belvárosi Orvosi Centrum bőr- és nemigyógyász szakorvosai. És félreértés ne essék: nem prédikálni fogunk, sőt! Mi is szeretünk bulizni, úgyhogy már a magyar fesztiválok legalább felében találkozhattatok is velünk és a STOP STD! sátorral.

Végezetül hadd tegyük hozzá, mennyire bízunk benne, hogy nem csak hasznosnak, de egyúttal szórakoztatónak is találjátok majd az itteni tartalmakat, mert szerintünk ezek egyformán fontosak.

Szerző: Csősz Roland