A hagyomány és kétségbeesés veszélyes elegyet alkot

hagyomany.jpg

Mióta kiderült, hogy tényleg elhiszi néhány ember azt, hogy bizonyos szexpózokkal eldönthető a gyerek neme, egyre nehezebb minket meglepni, de azért csak sikerül újra meg újra. Történetünk ezúttal a világ másik felére kalauzol minket, mert akad egy hely, ahol bíznak benne, hogy majd a Kama Sutra fogja megóvni őket a szexuális úton terjedő fertőzésektől.

A Kama Sutrát a legtöbben csak az erotikus képi világáról ismerik, pedig valójában ez egy filozófus műve – s mint olyan, tele van gondolatokkal javaslatokkal az életre vonatkozólag, elsősorban a szerelem milyenségét, fontosságát firtatva. A képek, ami miatt végül a könyv elhíresült, csak egy kis részlete a teljes műnek.

hagyomany2.pngEnnek fényében volt csak igazán érdekes, hogy a szerelemhez vajmi kevéssé kötődő prostitúció megsegítése gyanánt az indiai kormány 2003-ban támogató programot kezdeményezett arra vonatkozólag, hogy a HIV megállítása érdekében az óvszerhasználat mellett a Kama Sutrát is kezdjék el használni, mint hatékony megelőzési módszer. Persze az indítványban ez csak azon esetekre vonatkozott, amikor valóban kifogytak már gumiból, de attól még mindig sokkoló. Az indítványt azért is érezték szükségesnek, mert bár a prostituáltak hiába győzködték klienseiket a gumi használatának fontosságáról, azok nem voltak rá hajlandók, így ezt találták ki alternatív megoldásnak.

A legdurvább, hogy mindez meg is valósult végül: két-három órás tréningeket tartva megtanítottak egy módszert az örömlányoknak, hogy hogyan elégítsék ki a férfit úgy, hogy a nők közben terhességtől és fertőzéstől is „mentesek” maradnak. A program, hála az égnek, nem érintette az egész országot, ez kizárólag Nyugat-Bengál államban érvényesült. Arról sajnos nincs infónk, hogy vajon meddig tartott, vagy tart-e még a program, de ha hallotok valamit, mindenképpen jelezzétek kommentben!

A magyar helyzet ennél jóval szerencsésebb, de azért nálunk sem kell félteni a férfiakat, ha arról van szó, hogy kifogást keressenek a gumihúzásra. Persze vannak, akiknek egészségügyi okokból kell lemondania róla, de számukra is akadnak hatékony alternatívák, ezekről többek között itt számoltunk be.

Nektek már nem kell bedőlnötök a hamis módszereknek, elég évente egyszer részt vennetek egy STD szűrésen, és persze új partner esetén óvszert használni. A mottó: közösülj okosan!

Szerző: Csősz Roland