Ölelgesd a gennyed, avagy mégis mennyire élünk abszurd világban?

gyenny2.png

A pszichológusok is állítják, hogy könnyebb szembenézni a félelmeinkkel, ha azt valamilyen humoros formába tudjuk önteni. Ezt persze átvitt értelemben kell érteni, de akadnak olyan esetek is, amikor a legnagyobb félelmek valódi, cuki plüssökként manifesztálódnak.

Tágra nyílt szemmel és néma csöndben konstatáljuk a tényt, hogy modern civilizációnk alighanem egyik legabszurdabb, valahol mégis logikus jelenségével állunk szemben. Tényleg létezik olyan hely, ahol kifejezetten óriás mikrobákat gyártanak nagy gombszemekkel és puha szőröcskékkel. Nem csak STD, hanem mindenféle témában, de az most nem is lényeges. Ami igazán pláne ebben az egészben, az az, hogy az egyes kórokozók tényleg hasonló alakúak. A fenti képen például a Hepatitis C-t láthatjuk, a HPV pedig valahogy így néz ki:

genny1.png

Azt nehéz eldönteni, hogy ezek a kis játékok tényleg abba az irányba tolják-e a figyelmet, amiről általában a Stop STD!-hez hasonló kampányok szólnak, de hogy mindenki felfigyel rájuk, az egészen biztos. Természetesen nem csak ebben a formában kaphatók a kis bacik és vírusocskák, hanem kulcstartóként, vagy akár Petri-csészében is. Valaki, egy pohár klamídiát esetleg?

genny3.png

Két kedvencünk egyébként nem is ezek, hanem a gonorrhoea és a szifilisz. Zseniális, korszakalkotó művek ezek, ami rég hiányzott már a történelemből. Csak épp mi se tudtunk róla.

A nemi betegségek gyakoriságát rendkívül alábecsülik a legtöbben, valójában szinte minden második embernek volt már. Hogy ez miért van és hogyan akadályozhatod meg, arról bővebben olvashatsz honlapunkon.