Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Tényleg csak a féltékenység miatt lettünk monogámok?

Miért lettünk monogámok? VI. rész

2018. március 15. - Csősz Roland

megcsalas.jpegRégóta folyik a vita, hogy vajon mi a legtermészetesebb emberi szexuális viselkedés: promiszkuitás vagy hosszú távú kapcsolatok? És ha hosszú távú kapcsolat, akkor monogámia vagy poligámia?

Tovább

A "kék gofri" rejtély

gofri.jpgAz internet népe rengeteg hasznos és még annál is több felesleges dolgot talált már ki, csakhogy míg ezek egy része szórakoztató, addig másik felük kifejezetten káros lehet. Ma amúgy is egyre nagyobb aggály övezi a hamis hírek terjedését, de néhány éve akkora kacsa látott napvilágot Amerikában, hogy még a magyar sajtó is átvette. A hír pedig mi másról szólna, mint egy nemi betegségről.

Tovább

TOP 10 sorozathős, akinek túlságosan viszketett odalenn

barneystinson-1024x579.jpg

Valószínűleg mindannyian láttunk már olyan sorozatot, amiben legalább az egyik karakternek csillapíthatatlan szexmániája van. Így hát – bár meglehet, hogy pont a kivételesen szerencsésekhez tartoznak – a szexuálisan terjedő fertőzések statisztikáját elnézve egy hasonló karakter a valóságban igencsak törzsvendég lenne a helyi nemigondozóban. Íme a lista, akikről szinte biztos, hogy volt már legalább egy incifinci kis STD-je:

Tovább

A túlzott óvatosság is megbetegít

girl.jpgLinda huszonnégy éves vonzó és humoros nő, kisugárzásával pedig a szórakozóhelyek igazi sztárjának számít. Mégsem jutott nála senki tovább egy jó beszélgetésnél az elmúlt húsz hónapban. Linda ugyanis annyira retteg attól, hogy el fog kapni valamilyen nemi betegséget el, hogy még az óvszerhasználatban sem bízik, egyáltalán nem meri beleengedi magát semmilyen kapcsolatba.

Tovább

Megérné-e visszahozni a poligámiát?

Miért lettünk monogámok? V. rész

Ερωτικό δίλημμα: Ποιον από τους δυο άνδρες να διαλέξω;  thumbnailMivel elég sok az elégedetlenkedő, és az utóbbi évek nagy kérdése, a meleg házasság is egyre elterjedtebb, gyakran merül fel a kérdés, hogy vajon lehet-e a poligámia visszatérése a következő szexuális normát érintő változás? Egyáltalán vissza kellene-e térnie?

Tovább

A nemi betegségek meglepő haszna

baci.jpgRendhagyó cikkel jelentkezünk, elvégre már a Stop STD! kampány nevében is ott van, hogy elsősorban a szexuális úton terjedő fertőzések ellen küzdünk. Ennek ellenére most egy olyan anyaggal készültünk, amiben megmutatjuk, hogy a nemi betegségek világa sem teljes „sötétség”, van annak „világos”, azaz egészségünk szempontjából hasznos oldala is.

Tovább

Ölelgesd a gennyed, avagy mégis mennyire élünk abszurd világban?

A pszichológusok is állítják, hogy könnyebb szembenézni a félelmeinkkel, ha azt valamilyen humoros formába tudjuk önteni. Ezt persze átvitt értelemben kell érteni, de akadnak olyan esetek is, amikor a legnagyobb félelmek valódi, cuki plüssökként manifesztálódnak.

Tovább

Herpeszed van? Hibáztasd a nagyit, ne a feleséged!

megcsalas.jpgEgyszer volt, hol nem volt, volt egyszer a… Parathropus boisei. Emberelőd ő, igen kicsi aggyal, és így egy evolúciós zsákutca is. Igen ám, csakhogy jöttek a botor Homo erectusok, és nem számolva a Parathropus boisei butaságával és pláne lehetséges betegségeivel, párosodtak velük. Csak az az egy kár, hogy nem vették észre közben a herpeszt odalenn, mely így átkerült a Homo erectusra. E „félrelépésnek” köszönhetjük, hogy mind a mai napig magán hordozza a herpeszt az emberiség nem csekély része. Ahhoz képest, hogy mindez milyen rég történt, elég meglepő, hogy a mai napig az egyik legkellemetlenebb nemi betegségként tartjuk számon.

Tovább

A Biblia nem beszélt egynejűségről – miért vettük át mégis?

Miért lettünk monogámok? IV. rész

poligamia.jpgMint azt megírtuk, őseink számára – mindkét nem részéről – könnyebbnek bizonyult poligíniában élni, mint poliandriában, amennyiben az adott társadalmon belül szabad volt több párt is választani. Ez bizonyult a természetes együttélési formának – és most tekintsünk el a nyersanyagbéli vagy nemi betegségeket érintő problémáktól. Miért akarták hát egyes civilizációk mégis eltörölni azt, és miért sikerült mindez? Merthogy sikerült elérni, hogy jogilag és morálisan is elítéljük és megtiltsuk társadalmilag a poligámia minden formáját, még ha az egyén nem is feltétlen ért ezzel egyet. Nézzük meg, van-e rá valid okunk, vagy valóban csak képmutatók lennénk?

Tovább

Amikor a szex is a nácik oldalán állt

undefinedAz amerikai hadseregből az első világháborúban naponta 18 000 katona esett ki a szolgálatból ideiglenesen vagy végleg a nemi betegségek miatt. Mindez a második világháborúra már drasztikusan lecsökkent, de még így is naponta átlagosan 606 nemi beteget diagnosztizáltak. És ezek még mindig csak az amerikai hadsereg adatai.

Tovább