Újabb 15 tévhit a szexről

15tevhit2.png

Múltkori listánk sikerét meglovagolva folytatjuk kalandunkat a szexuális tévhitek bugyraiban, ám ezúttal a viccelődést félretesszük, hogy az emberi életeket és kapcsolatokat valóban elrontani képes félreértéseket tegyük tisztába. Hadd szóljon!

  1. A péniszméret számít.
    Ha lehet, azért érjen el pár centis méretet, hogy a vagina legérzékenyebb részét ingerelhesse, de egyébként a nők valószínűbben választanak kisebb péniszt (ha már választhatnak), mert a túlméretezett példányok igen fájdalmasak tudnak lenni.
  2. Ejakuláció előtt, ha kihúzza a pasi, nem esik teherbe a nő.
    Már orgazmus előtt is útjára eresztenek valamennyi spermát (ezt hívják előváladéknak), szóval nem ajánlott, de az igaz, hogy valamivel kisebb az esélye a megtermékenyítésnek.
  3. A szex miatt hamarabb beindulhat a szülés.
    Ez csak azokra igaz, akik már a terhesség legvégén vannak: a vajúdás ugyanis valóban beindulhat a szextől, de kizárólag akkor, amikor a méhnyak már amúgy is készen áll erre.
  4. A pornóból mindent megtanulhatsz a szexről.
    Ezer oka van annak, hogy miért nem (itt írtunk a pornóval kapcsolatos gondokról). Mindenesetre a lányokat kifejezetten zavarja, amikor egy pasi csak pornóból tanult pózokkal próbálkozik. Azok ugyanis inkább a kamerának, mintsem a személyközi intim pillanatokért jöttek létre. Inkább kérdezz rá, hogy mi jó, mi nem jó neki, ha esetleg nem éreznél rá magadtól, és csak a filmekből tanult dolgok jutnak eszedbe.
  5. Menstruáláskor a nő nem tud teherbe esni.
    Mivel mind a petesejt, mind a spermium kb. öt napig elél, ezért hiába vérzik aznap a nő, pár nappal később is lehetséges lesz még a megtermékenyülés.
  6. Minél szűkebb a gumi, annál jobb.
    Ez sem igaz, a megfelelő méret a legjobb, mert a cél a minél természetesebb hatás, nem pedig egy elszorított nemiszerv. Egyébként is, az ügyesebb felhelyezés már önmagában ingerli a pasikat, szóval hajrá a csajoknak a gyakorláshoz!
  7. A HPV oltás autizmushoz vezet.
    Úgy tűnik, nem elég, hogy sokan féltik a lányukat, nehogy túlfűtött szexuális vágyai legyenek – ami legfeljebb a kamaszodás miatt következik be, nem az injekciótól –, de egyesek szerint még súlyos betegségek is okozhat is a HPV elleni védőoltás. Mindebből persze megint csak nem igaz semmi. Bár az oltások alapvető működése valóban az, hogy vírust juttatnak a szervezetbe, azok annyira gyengítettek, hogy a szervezet képes legyőzni őket, és az így gyártott antianyag véd majd a későbbi fertőzésekkel szemben. Az autizmus viszont veleszületett, és nem holmi fecskendőből elkapható betegség.
    Hogy mindezt tetézzük, a HPV oltásban még csak vírus sincsen, csupán erős antigénhatási fehérje burok.
  8. A szex szívrohamhoz vezethet.
    Akiknek gyengébb a szíve, talán jogosnak érzik az efféle aggodalmat, elvégre a szeretkezés egy igen aktív és fokozott izgalommal járó tevékenység. A helyzet azonban az, hogy ebben aligha van ráció normál szex helyzetben. És itt a normálon van a hangsúly, mert egy megcsalás már tényleg annyi feszültséggel jár, hogy az végül szívrohamhoz vezethet.

Ha megtörténik a baj, legalább egy-másfél hónap pihenőt kell hagyni a következő aktusig.

  1. Ha a nő nem megy el, nem is élvezte a szexet.
    Bár a pasiknak is remek érzés, a nők még náluk is jobban képesek élvezni a közösülés minden egyes percét, ezért nem kell haragudni/sajnálni a másikat ha történetesen a férfinak volt hamarabb orgazmusa, és a nő már nem jutott így el a csúcsra. Ez viszont korántsem jelenti, hogy ne vágynának a hölgyek is a kielégülésre, pusztán más módszerekhez érdemes ilyenkor folyamodni…
  2. A szifilisz már egy kihalt betegség.
    Nem hogy kihalt, de sajnos ismét egyre elterjedtebb. A jó hír viszont az, hogy már gyógyítható!
  3. Ha szex után a nőből kicsöpög az anyag, akkor nem is lehet terhes.
    Ez nem igaz, mert a férfiak első lövete mindenképp célba ér, csak a többi, kisebb adag képes kifolyni.
  4. Orális szexszel is teherbe lehet esni.
    Nem, de bizonyos STD-k így is tudnak terjedni.

  5. Az óvszert lehet helyettesíteni műanyag zacskókkal vagy egyéb spontán megoldásokkal.
    Nem, csak a gumióvszer képes megvédeni a fertőzések ellen úgy, hogy közben a megtermékenyítést is megakadályozza. Érdemes tudni, hogy maximum fél órán át használhatók a gumik, utána le kell cserélni, mert a súrlódás során elvékonyodnak, ami által könnyebben elszakadhat.
  6. Ha pocakod van, érdemes azt rejtegetni.
    A biológiai oldalt félretéve, térjünk ki egy picit a szex pszichológiájára is. A lapos hasú nő/férfi ideája csak a társadalom által létrehozott, közel sem olyan általánosan elvárt, mint azt a magazinok címlapja alapján hinnénk. A partnerünk garantáltan látta ruhán át is, hogy nagyjából mennyi pocakunk van, így aztán nem kell tartanunk attól, hogy megundorodna, ha az ide-oda mozogna mondjuk szex közben.
  7. A nőgyógyászati rákszűrésen nemi betegségekre is tesztelnek.
    Meglepően gyakori tévhit, de valójában az STD, vagyis szexuális úton terjedő fertőzésekre egyáltalán nem tesztelnek a nőgyógyászok. Az akár tünetmentes betegségeket általában vérvétellel, vagy a genitáliák mintavétele után tudják azonosítani az erre szakosodott nemigyógyászati rendelők és STD centrumok.

15+1. A pasik zacskója felrobban egy idő után, ha nem szexel.

Ezt igazság szerint még az előző cikkünkhöz kellett volna írni, de csak most hallottunk róla. Mindenesetre természetesen ez sem igaz, mivel a spermiumtermelés folyamatos egy férfi élete során, az pedig szex nélkül részben felszívódik a testében fel, másrészt pár héten belül valószínűleg lesz egy igen izgalmas álma, ám annál kellemetlenebb ébredése.

A múltkori kérdésünk továbbra is áll: van bármi, amivel kapcsolatban kétséged van, de még sosem merted megkérdezni? Írd meg nekünk itt kommentben, vagy Facebookon privát üzenetben, és megválaszoljuk neked!

Ha nemi betegségre gyanakszol a tüneteid alapján, ne habozz orvoshoz fordulni! Amennyiben tartanál a személyes találkozótól, kérdezd orvosunkat online, névtelenül!

Szerző: Csősz Roland